Скажіть привіт One Caucasus Festival

від Олена Правило

Наприкінці серпня в Грузії організовують 9-й фестиваль One Caucasus Festival. Окрім культурного обміну, музичних концертів, партисипативної архітектури цього року наші партнери з Польщі ГО Інший простір зосередились на підтримці України.

One Caucasus Festival – найбільший безкоштовний міждисциплінарний захід у Грузії. З 2014 року організатори прийняли десятки тисяч учасників. Фестиваль об’єднав музикантів із понад 20 країн – Huntertones (США), Tamada (Грузія), Dihaj (Азербайджан), Nemra (Вірменія), Chveneburebi (Грузія), Vołosi (Польща), Reggeon (Грузія). ) і багато інших. Під час фестивалю організується збір коштів на підтримку України. Гроші підуть до фонду Magia Karpat, де кожен євро, долар чи ларі напряму підтримає захисників України та їхні найважливіші потреби.

«Усвідомлюючи, що європейці втомлюються від війни, страху та кризового часу, ми переконані, що не можемо перестати піклуватися про українських захисників, мирних жертв, теракти. Тому ми хочемо використати фестиваль, щоб продемонструвати нашу підтримку», - сказав Вітек Хібановскі (Польща), генеральний директор фонду «Інший простір», який є співорганізатором One Caucasus Festival.

Саме тому ми вирішили покрити всі витрати на дорогу до Грузії для всіх обраних співтворців з України. Організатори запросили відомих українських музикантів, режисерів, художників та архітекторів, щоб створювати музику, мистецтво та місцеві зміни разом із митцями з Грузії та інших країн. Сцена One Caucasus, як і щороку, буде масово інтернаціоналізована. Учасники подорожуватимуть польською сучасною варіацією на класичний джаз Нового Орлеану від Brass Federacja, чутливий і зворушливий голос молодої української співачки Kvitana та грузинської, найбільшої та найяскравішої музичної зірки Tamada.
“One Caucasus Festival — це не лише музичний фестиваль, а й цінність для місцевої громади. На території громади організовується архітектура спільного планування з місцевими жителями та будуються вуличні меблі, які їм потрібні», - сказав Іраклі Мікіані (Грузія), співзасновник НУО One Caucasus. Усі акції відбуваються щороку завдяки міжнародній групі волонтерів. One Caucasus Zone та вуличні меблі розроблені та створені архітекторами та студентами архітектури з усього світу. Освітня програма є великою частиною фестивалю та його попередніх заходів. Разом з міжнародними педагогами проводяться семінари для молоді з місцевих громад вірменської, азербайджанської та грузинської національностей. Використовуючи міждисциплінарні методи та методи навчання на практиці, ми створюємо мистецькі проекти, включаючи: короткометражні фільми, анімацію, інсталяції та перформанси.

Більше статей

Загублені в часі показують свої відчуття

Рефлексії митця про транзит - презентація проєкту Богдана Свиридова

Читати далі

Симпозіум у Верхній Баварії

Партнерська зустріч Symposium Residence Europe II

Читати далі

Приєднуйтесь до нас сьогодні

Наш офіс

  • Україна
    вул. Лукянівська, буд. 27 кв.138
    04071, м. Київ